Általános tájékoztatás

Annak érdekében, hogy az isaszegi csata újrajátszása mindenki számára zavartalan és biztonságos legyen, a szervezők az alábbiakat ajánlják a rendezvényre érkezők figyelmébe:

Minden év április 6-án több ezer fős tömeg látogat el Isaszegre, így arra kérjük a vendégeinket, hogy egymás biztonságára fokozottan figyeljünk, és igyekezzünk toleránsak és megértőek lenni a többi ide látogatóval.

Különösen figyeljünk a gyermekekre! A rendezvény nem ajánlott 3 éves kor alatt, hiszen a tömeg veszélyes lehet számukra. A szülők semmiképpen se engedjék el a kezüket, mivel a tömeg és az erős hanghatások negatívan hathatnak a kicsik biztonságérzetére. Babakocsit a nagyobb tömegbe bevinni szintén veszélyes, hiszen a lovak és más állatok mozgása a legtöbb esetben kontrolálható, azonban vannak kivételek. Babakocsival való biztonságos közlekedést, félrehúzódást a tömeg akadályozza, ami balesetveszélyes szituációkhoz vezethet.

Az ágyúk és más pirotechnikai eszközöknél különösen erős hang és fényhatás éri az embereket, így akik erre érzékenyek, a megfelelő óvintézkedéseket tegyék meg (gyógyszer, füldugó)

Ne a legféltettebb ruhájukban érkezzenek az isaszegi csata helyszínére, ami könnyen megsérülhet, bepiszkolódhat. A több ezer fős tömegben sokan étellel, itallal a kézben haladnak, és sajnos gyakran előfordul, hogy véletlenül teával, forralt borral vagy zsíros, meleg étellel piszkítják be egymás ruháját. Az ilyen okból bekövetkezett károkért Isaszeg Város Önkormányzata nem vállal felelősséget! Jöjjenek kényelmes és sportosabb öltözékben, hogy minden percét élvezzék a csatát. A lábbeli tekintetében is ajánlott a sportos és kényelmes viselet, hiszen a csatatér egy mezőn helyezkedik el.

A biztonságunkról a rendőrség és a helyi polgárőrség gondoskodik, akikhez bizalommal forduljanak baj esetén.

Köszönjük figyelmüket és megértésüket:
az isaszegi csata szervezői